Що це за 170-мм САУ "Коксан", яка нібито цікавить росіян, розкрита таємниця дронів Phoenix Ghost та інші новини тижня

20 жовтня 2024 р. 13:29

20 жовтня 2024 р. 13:29


Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Скільки РСЗВ є на зберіганні у РФ

OSINT-дослідник Covert Cabal спільно зі своєю командою опублікував нове відео із проведеними власними підрахункамм по кількості реактивних систем залпового вогню, які на даний момент можуть лишатись на базах зберігання армії РФ.

БМ-27

Наведені там цифри виглядають по-своєму вражаюче, оскільки там мова про те, що на складах консервації у рашистів залишилось усього 339 реактивних систем залпового вогню, зокрема 171 одиниця БМ-27 "Ураган", 116 одиниць БМ-21 "Град" та лише дві одиниці РСЗВ "Смерч". Розповідаємо, що не так із підрахунками про тільки 339 РСЗВ на зберіганні в РФ о не так із підрахунками про тільки 339 РСЗВ на зберіганні в РФ , переважно БМ-27 "Ураган".

Ядерний арсенал

Коли мова заходить про ядерне стримування, яке гарантує знищення ворога у будь-якому випадку і є основою безпеки, то необхідно розуміти з чого воно складається та скільки коштує.

Балістична ракета M51

Звісно для цього хоч і можливо розібрати витрати США чи РФ, які мають найбільші ядерні арсенали, що накопичились з часів Холодної війни та ядерних перегонів. Але можливо подивитися на приклад Франції, яка у 1960 році стала четвертою країною ядерного клубу випробувавши атомну бомбу, а у 1968 році - термоядерну. Розповідаємо, скільки коштує тримати маленький ядерний арсенал та з чого він складається .

Таємничі Phoenix Ghost

Для початку коротко нагадаємо всю передісторію питання. Ще у травні 2022 року США в рамках одного із пакетів допомоги для ЗСУ пообіцяли передати зокрема дрони-камікадзе Phoenix Ghost, дані по яким виявились повністю секретними , починаючи від характеристик і завершуючи навіть зовнішнім виглядом.

САУ "Коксан"

У нашому огляді по північнокорейським САУ ми окремо виділяли "Коксан" як найпотужніший зразок, по якому обіцяли окремий огляд, і тепер ми напишемо, чим ця установка привертає таку увагу.

Північнокорейська САУ М-1979

Ця САУ КНДР виділяється вкрай нестандартним калібром – 170-мм, і тут є дві версії, чому північнокорейські розробники обрали саме такий калібр. За першою версією, основою для розробки тут стали напрацювання по 150-мм японській трофейній гаубиці, за іншою – базою стали напрацювання по 170-мм трофейній гаубиці вермахту, отримані від Радянського Союзу. Розповідаємо, чим особлива ця 170-мм САУ .

Що це за 170-мм САУ "Коксан", яка нібито цікавить росіян, розкрита таємниця дронів Phoenix Ghost та інші новини тижня

Джерело: defence-ua.com