Україна чекає чесної й сильної реакції партнерів на відправлення військових КНДР до Росії - Зеленський

20 жовтня 2024 р. 21:56

20 жовтня 2024 р. 21:56


Україна чекає на чесну реакцію партнерів щодо постачання Північною Кореєю своїх військових для участі у війні на боці Росії.

Про це Володимир Зеленський заявив у вечірньому зверненні , передає Укрінформ.

Він висловив подяку лідерам і представникам держав, які не заплющують очі й відверто говорять про злочинний союз Росії та Північної Кореї, зокрема про постачання зброї з КНДР, а також про те, чим Москва може відплатити Пхеньяну за цю допомогу.

На переконання Президента, нестабільності та загроз може стати значно більше, якщо Північна Корея буде вчитися сучасної війни.

"Зараз ми маємо чіткі дані про те, що в Росію постачають і людей із Північної Кореї, і це вже не просто робітники для виробництв, а й військові. І ми чекаємо нормальної, чесної, сильної реакції партнерів на це. Фактично це вступ іще однієї держави у війну проти України", – наголосив Зеленський.

Він зауважив, що можливість побачити докази є в усіх – і завдяки супутникам, і з відеозаписів, які вже оприлюднюють росіяни.

"Треба займатися цим. Реагувати. Протидіяти. І не можна давати злу вирости. Якщо світ мовчатиме зараз, і якщо нам доведеться стикатися із солдатами з Північної Кореї на фронті так само постійно, як захищатися від "Шахедів", то це точно нікому у світі не піде на користь і лише подовжить цю війну. Війну, яка має бути завершена справедливо та якнайшвидше", – підкреслив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, очільник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що близько 11 тисяч військових із Північної Кореї проходять у Росії підготовку до участі у війні, вони будуть готові до 1 листопада.

Також з'явилася інформація, що російські військові вже підготували анкети корейською мовою , аби полегшити екіпірування солдатів із КНДР, котрі прибувають до РФ для підготовки до участі у війні проти України.

Фото: ОП

Україна чекає чесної й сильної реакції партнерів на відправлення військових КНДР до Росії - Зеленський

Джерело: ukrinform.ua (Війна)