"Чекаємо чесної та сильної реакції": Зеленський звернувся до партнерів у зв’язку з вступом КНДР у війну

20 жовтня 2024 р. 22:06

20 жовтня 2024 р. 22:06


Український президент Володимир Зеленський закликає союзників до реакції на залучення військових Північної Кореї у війну Росії проти України. Й ця реакція мала би бути чесною та сильною.

Про це Володимир Зеленський заявив під час традиційного вечірнього відеозвернення. Президент України назвав новою загрозою злочинний союз Росії та Північної Кореї та подякував лідерам і представникам держав, "які не заплющують очей і кажуть відверто про цю співпрацю заради більшої війни" .

Він зазначив, що нестабільності та загроз може стати значно більше після того, як Північна Корея буде вчитися сучасної війни.

"Зараз ми маємо чіткі дані про те, що в Росію постачають і людей із Північної Кореї, і це вже не просто робітники для виробництв, а й військові. І ми чекаємо нормальної, чесної, сильної реакції партнерів на це. Фактично це вступ іще однієї держави у війну проти України. У всіх є можливість побачити докази й завдяки супутникам, і завдяки відео, яке вже приходить із Росії" , — зауважив президент.

Він запевнив, що треба займатися цим, реагувати, протидіяти. І не можна давати злу вирости.

"Якщо світ мовчатиме зараз і якщо нам доведеться стикатися із солдатами з Північної Кореї на фронті так само постійно, як захищатися від "шахедів", то це точно нікому у світі не піде на користь і лише подовжить цю війну. Війну, яка має бути завершена справедливо та якнайшвидше" , — наголосив Зеленський.

Він також зазначив, що росіяни й іранці удосконалюють "шахеди", які стали одним з основних знарядь російського терору проти України. Він підкреслив, що цього тижня росіяни щодня застосовували ці безпілотники проти України, а загалом від початку року застосували вже більш ніж 6 130 "шахедів".

Зеленський закликав збільшувати тиск на російську здатність виробляти таку зброю і дати Україні можливість знищувати й бази зберігання "шахедів", і всю наявну інфраструктуру їх виробництва та логістики.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга розповів, що в ракету KN-23/24 виробництва Північної Кореї знайшли західні компоненти . Нею Росія атакувала Україну, і її нещодавно збила протиповітряна оборона над нашою територією.

"Чекаємо чесної та сильної реакції": Зеленський звернувся до партнерів у зв’язку з вступом КНДР у війну

Джерело: trueua.info (Війна)