Війська РФ цьогоріч випустили по Україні вже понад шість тисяч «Шахедів» - Президент

20 жовтня 2024 р. 22:22

20 жовтня 2024 р. 22:22


Російські війська від початку поточного року атакували Україну вже понад шістьма тисячами ударних безпілотників типу Shahed.

Про це Президент Володимир Зеленський повідомив у своєму зверненні , передає Укрінформ.

Глава держави відзначив усіх захисників українського неба, які щоночі збивають ворожі дрони-камікадзе.

Як констатував він, цьогоріч майже кожна ніч, іноді й ранок, і день в Україні є загроза атаки «Шахедами».

Зеленський нагадав, що ці ударні безпілотники Росії дав Іран, і вони стали одним із основних знарядь російського терору проти України. Росіяни й іранці удосконалюють ці БПЛА.

«Ми завжди говорили партнерам, що треба бути більш рішучими в протидії таким злочинним альянсам. Тільки цього тижня, від понеділка до сьогодні, кожна доба – «Шахеди». За одну добу 18 жовтня було 129 таких дронів. А загалом від початку цього року Росія застосувала вже більш ніж 6130 «Шахедів», – зазначив Президент.

Він додав, що значну частину цих безпілотників українські захисники збивають, дуже допомагають системи радіоелектронної боротьби, але не в усьому.

«І саме тому потрібно більше тиску на російську вже здатність виробляти таку зброю. Потрібна можливість знищувати й бази зберігання «Шахедів», і всю наявну інфраструктуру їх виробництва та логістики. Терористи, на жаль, уміють використовувати час, який дає їм нерішучість вільного світу», – зауважив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, протиповітряна оборона збила понад 30 безпілотників, якими росіяни з вечора 19 жовтня атакували Україну , ще 13 безпілотників були локаційно втрачені.

Фото: ОП

Війська РФ цьогоріч випустили по Україні вже понад шість тисяч «Шахедів» - Президент

Джерело: ukrinform.ua (Війна)