У мобільному застосунку Армія+ з'являться ще п'ять видів рапортів - Катерина Чорногоренко

20 жовтня 2024 р. 23:40

20 жовтня 2024 р. 23:40


Резерв+ та Армія+ змінюють підхід до рекрутингу, комунікації та управління у Силах оборони України. Як це відбувається, розповіла у бюлетені Міноборони на Youtube заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко у неділю, 20 жовтня.

Армія+ впроваджувався на добровільній основі, і вже зараз близько 350 тисяч військовослужбовців користуються цим застосунком. Це, як сказала Чорногоренко, не тільки електронні рапорти, але й можливість отримати Military ID - унікальний код військовослужбовця, а також можливість пройти опитування - три з них вже опрацьовуються, на них отримали цікаві відповіді. Також є результати по бойових системах я якості харчування.

Армія + - це пряма комунікація з військовослужбовцями. Це понад 1000 військових частин, які підключилися, це 10 тисяч електронних рапортів щомісяця.

У застосунку Армія+ найближчим часом планують запустити п’ять нових типів рапортів, зокрема один з них буде пов’язаний з відпусткою після звільнення з полону.

"Верифіковані респонденти - це верифіковані військовослужбовці. Відповідно в нас є результати по тим курсам, які потребують військовослужбовці в першу чергу, по бойовим системам і по якості харчування", - запевнила Черногоренко.

Чорногоренко запевнила, що у відомстві прагнуть, аби паперові рапорти незабаром підуть у минуле, там де їм місце, а військовослужбовці могли взаємодіяти з державою саме завдяки Армії+.

Коментуючи цікаве для військовослужбовців інтерв'ю, військові вказали, що не всі командири дають змогу бійцям користуватися застосунком і отримувати коди, і це теж цікавий момент, на який потрібно звертати увагу у міністерстві оборони.

Мобільний застосунок Армія+ - своєрідний аналог цивільної “Дії” ,але є окремим цифровізованим продуктом для тих, хто служить. У новому спеціальному застосунку, військовослужбовці вже мають стандартизовані шаблони рапортів, які можна підписати та відправити в декілька кліків онлайн. Коментуючи необхідність застосунку, в Міноборони говорять про необхідність позбавити військових надмірної паперової роботи. Це шлях до оцифрування відповідної документації, яка необхідна для функціонування військових підрозділів.

У мобільному застосунку Армія+ з'являться ще п'ять видів рапортів - Катерина Чорногоренко

Джерело: zn.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua