У Росії ліквідували пілота Голєнкова, причетного до ракетного удару по ТЦ у Кременчуці

21 жовтня 2024 р. 09:00

21 жовтня 2024 р. 09:00


У Росії ліквідували воєнного злочинця, пілота Дмітрія Голєнкова, причетного, зокрема до ракетного удару по торговому центру "Амстор" у Кременчуку Полтавської області 27 червня 2022 року.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Вранці 20 жовтня у яблуневому саду села Супонєво під Брянском знайшли труп Голєнкова.

Це пілот 52-го важкого бомбардувального авіаполку ВКС РФ (в/ч 33310), який базується на аеродромі "Шайковка" та має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3.

Воєнний злочинець обіймав посаду начальника штабу російської авіаційної ескадрильї.

Він причетний до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах, зокрема по торговому центру "Амстор" у Кременчуку. У момент атаки в ТЦ перебували близько тисячі людей. Загинули 22 людини, десятки отримали поранення.

Також Голєнков відповідальний за ракетний удар по житловому будинку у Дніпрі 14 січня 2023 року, коли загинули 46 людей, серед них шестеро дітей.

Тіло Голєнкова виявили із множинними травмами голови, заподіяними, ймовірно, молотком, зауважили у ГУР і нагадали, що за кожен воєнний злочин буде справедлива відплата.

Як повідомляв Укрінформ, у центрі Луганська знищили російського воєнного злочинця майора Дмітрія Пєрвуху . На тимчасово захоплених територіях України Пєрвуха обіймав посаду так званого "начальника штабу зі служби військ і безпеки військової служби".

Фото: ДСНС

У Росії ліквідували пілота Голєнкова, причетного до ракетного удару по ТЦ у Кременчуці

Джерело: ukrinform.ua (Війна)