Хаотичні удари КАБами по Харкову: фото- та відеосвідчення воєнних злочинів росіян

21 жовтня 2024 р. 10:41

21 жовтня 2024 р. 10:41


Тактична авіація збройних сил російської федерації завдала терористичного удару по Харкову з боку бєлгорода. Військовослужбовці російської армії били свідомо та цілеспрямовано по обласному центру так, щоб авіабоєприпаси «розкидало» по місту хаотично і вони завдали якнайбільше руйнувань та жертв серед цивільних.

Влучання КАБів в Основ’янському та Київському районах Харкова сталися 20 жовтня близько 22:15 — 22:20. В Основ’янському районі внаслідок обстрілу КАБ пошкоджено 4 житлові будинки, 6 нежитлових будівель та 14 автомобілів. Постраждали 11 людей.

У Київському районі внаслідок обстрілу пошкоджено 7 житлових будинків, 8 нежитлових будівель та 3 автомобілі, АЗС. Постраждала 1 особа.

Момент ворожого удару по Харкову зафіксували правоохоронці.

«Тактична авіація росіян заходила для ударів з боку бєлгорода, КАБи „розкидало“ по місту хаотично, що вказує не на цілеспрямований удар по військових об’єктах, а на тероризм місцевого населення», — сказав начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Володимир Тимошко.

За даними правоохоронців, внаслідок авіаударів російських терористів по Основʼянському району Харкова постраждали 12 людей: серед них 5 чоловіків та 7 жінок, одна з постраждалих перебуває на 30-му тижні вагітності. У людей травми різного ступеня тяжкості та гостра реакція на стрес.

Зафіксовано влучання в нежитлову будівлю у декількох метрах від девʼятиповерхового житлового будинку. Також пошкоджено офісну будівлю, хімчистку, автомийку та понад 20 авто.

У Київському районі міста відбулося влучання між АЗС та СТО. Зазнав поранення 34-річний оператор АЗС, вибуховою хвилею пошкоджено житлові будинки.

Стосовно уламків, які вилучили правоохоронці, попередньо встановлено, що для ударів по місту ворог застосував ФАБ-250 з УМПК.

Також у Харківській області російські військові обстріляли село Новоплатонівка Борівської громади Ізюмського району. Внаслідок обстрілу пошкоджено приватний будинок, горіли конструктивні елементи житлового будинку. Під завалами виявлені тіло 71-річного чоловіка та тіло 72-річної жінки.

У сусідньому селі Богуславка на Борівщині внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено приватний будинок.

Раніше АрміяInform повідомляла про трагедію на Харківщині, де російський авіаудар по селу забрав життя подружжя , та показувала, як правоохоронці зафіксували момент удару по Харкову .

Хаотичні удари КАБами по Харкову: фото- та відеосвідчення воєнних злочинів росіян

Джерело: armyinform.com.ua