РФ затримала військових КНДР, які намагалися втекти з позицій у Курській області

21 жовтня 2024 р. 13:07

21 жовтня 2024 р. 13:07


За інформацією джерел у ГУР МО, тепер їх можуть залучити до штурмових дій проти українських сил. Про це пише "Цензор.НЕТ".

Згідно з повідомленнями, приблизно 40 північнокорейських військових інструкторів перебували на позиціях разом із 500 росіянами в лісах Колячек Хомутовського району Курської області. Після прибуття в Росію північнокорейці навчали російських солдатів використанню повітряних куль у військових цілях, а самі отримували навчання у веденні сучасного піхотного бою.

Ситуація загострилася, коли 14 жовтня 18 північнокорейців вирішили самостійно покинути свої позиції в пошуках російських командирів. Однак 16 жовтня їх затримали російські військовослужбовці на відстані близько 60 кілометрів від місця втечі в Комарчинському районі Брянської області.

Наразі всі 40 солдатів із КНДР, які перебували на колишніх позиціях, були перекинуті в Льговський район Курської області для можливої участі в штурмових діях.

17 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив про плани Росії підготувати 10 тисяч північнокорейських військових для участі у війні проти України, включно з піхотою. Раніше повідомлялося про те, що кілька тисяч солдатів із КНДР проходять навчання в Росії і можуть бути відправлені на фронт.

Також міністр оборони Південної Кореї Кім Йонг Хен зазначив, що КНДР може направити своїх військових на тимчасово окуповані території України. Однак інформація про підготовку російських військ за участю солдатів із КНДР викликає суперечки, і голова Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко спростував ці чутки.

За даними глави ГУР МО Кирила Буданова, близько 11 тисяч північнокорейців наразі проходять підготовку на сході Росії і можуть бути готові до бойових дій вже з 1 листопада. Водночас міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що інформація про направлення північнокорейських військ до Росії поки не підтверджена.

РФ затримала військових КНДР, які намагалися втекти з позицій у Курській області

Джерело: socportal.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua