Україна розробляє дрон, який може знищувати "шахеди", — The Telegraph

21 жовтня 2024 р. 13:11

21 жовтня 2024 р. 13:11


Україна розробляє безпілотник, який буде здатний перехоплювати російські ударні дрони типу " Шахед ". Цей літальний апарт зможе літати на швидкості понад 160 кілометрів на годину та підійматись на висоту до трьох кілометрів.

Як повідомляє The Telegraph, цю зброю буде розгорнуто для перехоплення російських ударних дронів. Вони замінять звичайні засоби протиповітряної оборони, які захищають українські міста від атак ворожих безпілотників.

Відомо, що цей FPV-дрон розробила група Wild Hornets. Він отримав назву Sting. Безпілотник має класичну конструкцію квадрокоптера з великим куполом, що виступає вгору з його центру, де встановлено боєголовку та камеру.

"Він буде пілотуватися з землі за допомогою VR-окулярів, які дозволяють оператору точно бачити, куди він летить. Майбутня розробка матиме систему наведення на ціль із використанням штучного інтелекту, що дозволить пілоту наводити його на ворожі цілі" , — зауважує видання.

Зокрема, подібні дрони використовують українські військові для знищення російських розвідувальних безпілотників, які літають високо та повільно. Втім, Sting стане першим безпілотником, спеціально розробленим для знищення ударних російських дронів типу "Шахед".

За даними видання, середня вартість Sting у десятки разів нижча, ніж вартість російських ударних безпілотників. Зазначається, що використання таких дешевих дронів-камікадзе для знищення "шахедів" допоможе зберегти Україні свої запаси ракет для систем протиповітряної оборони.

Нагадаємо, раніше Україна домовилася з Німеччиною про негайне посилення системи протиповітряної оборони . Таким чином вдається досягати конкретних кроків для захисту цивільного населення та критичної інфраструктури.

Україна розробляє дрон, який може знищувати "шахеди", — The Telegraph

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua