Досвід ДШВ з підготовки новобранців застосують у всіх Силах оборони

21 жовтня 2024 р. 14:40

21 жовтня 2024 р. 14:40


Про це повідомив 21 жовтня Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський, який провів робочу нараду з питань удосконалення підготовки військовослужбовців.

Про це Олександр Сирський написав у своєму каналі.

У нараді взяли участь керівний склад Збройних Сил України, представники навчальних центрів та бойових бригад.

«Життя наших воїнів — безцінне, і найважливіша передумова його збереження — якісна підготовка на всіх етапах. Заслухав доповіді щодо аналізу системи підготовки, укомплектованості посад інструкторського складу в навчальних центрах та їх забезпечення необхідними зразками озброєнь і військової техніки», — розповів Головнокомандувач ЗСУ.

За його словами, на нараді також була доповідь  щодо пілотного проєкту, який вже впроваджується та передбачає збільшення тривалості базової загальної військової підготовки з 1 до 1,5 місяця. В рамках проєкту була оновлена програма БЗВП з урахуванням актуальних потреб і викликів.

«У грудні прийматиму рішення щодо нової моделі БЗВП. Надалі, якщо оперативна ситуація дозволятиме, не виключаю наступний етап збільшення терміну базової підготовки.

Справжнім флагманом підготовки особового складу стали Десантно-штурмові війська. Нові підходи до підготовки, які застосовуються в ДШВ, мають застосовувати та в інших складових Сил оборони», — повідомив Олександр Сирський.

За підсумками наради Головнокомандувач ЗСУ визначив завдання за напрямками.

«Зокрема, слід посилити комплектування інструкторських посад у навчальних центрах. Всі, хто навчає наших воїнів, повинні мати актуальний бойовий досвід. Працюємо далі над поліпшенням підготовки наших захисників та захисниць», — запевнив Олександр Сирський.

Як повідомляла АрміяInform, Головнокомандувач ЗСУ показав відбиття російських штурмів.

Досвід ДШВ з підготовки новобранців застосують у всіх Силах оборони

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua