Остін у Києві оголосив про новий пакет допомоги Україні на $400 млн

21 жовтня 2024 р. 15:24

21 жовтня 2024 р. 15:24


У понеділок, 21 жовтня, міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Києві оголосив про виділення нового пакета військової допомоги на 400 мільйонів доларів.

Про це пише " Укрінформ ".

"Під керівництвом Джо Байдена США продовжують нарощувати цю підтримку України. Сьогодні я хочу оголосити виділення президентського пакета допомоги на 400 мільйонів доларів", — зазначив він.

Цей пакет міститиме боєприпаси, військову техніку та озброєння для ЗСУ.

Варто зазначити, що 21 жовтня Ллойд Остін прибув з офіційним візитом до Києва. Ж урналісти видання CNN інформували, що міністр оборони прибув до столиці "оскільки майбутнє допомоги США Україні залежить від неминучих президентських виборів у США, а Росія продовжує досягати невеликих, але постійних успіхів на фронті".

Остін мав зустрітися не лише з Володимиром Зеленським, а й з міністром оборони Рустемом Умєровим. Головна тема перемовин — потреби України в озброєнні та продовження підтримки ЗСУ із боку Америки наступного року.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки планують надати Україні до 20 мільярдів доларів. Ці кошти надійдуть у межах кредиту G7, який згодом погашатимуть коштом прибутку, отриманого від заморожених російських активів.

Остін у Києві оголосив про новий пакет допомоги Україні на $400 млн

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua