Майстри гри в хованки: знайти Чорноморський флот майже неможливо

21 жовтня 2024 р. 18:14

21 жовтня 2024 р. 18:14


Чорноморський флот росії вимушений ховатися в Новоросійську або ризикувати, виходячи у відкрите море для зустрічі з українськими дронами.

Про це розповів речник Військово-Морських Сил ЗС України капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

За його словами, росіяни наразі фактично не можуть використовувати свій флот за призначенням. Їхній вибір обмежується або хованням у портах, або участю у комбінованих атаках з пуском ракет. Повернення в Крим зараз навіть не розглядається.

«І насправді, якби вони керувалися, в першу чергу, воєнною доцільністю, вони б мабуть вже покинули азово-чорноморський регіон. Це було б в традиції імперського флоту рф, вони це робили вже неодноразово. І під час Другої Світової і в середині 19 століття», — зазначив Дмитро Плетенчук.

Використовувати свій флот за прямим призначенням росіяни фактично вже не можуть.

«Так, вони можуть вийти в море і долучитися до комбінованої атаки та запустити якусь кількість “Калібрів”. Минулої атаки вони так і зробили — запустили 28 одиниць. 100% цих ракет було знищено. Тому ефективність присутності в принципі чорноморського флоту в Азово-чорноморському регіоні під великим питанням. І ми знаємо відповідь на це питання, яку росіяни досі ще не можуть прийняти», — констатував речник Військово-Морських Сил ЗС України.

Раніше АрміяInform розповідала , що російські кораблі завмерли в Середземному морі.

Майстри гри в хованки: знайти Чорноморський флот майже неможливо

Джерело: armyinform.com.ua