У Нідерландах екоактивісти заблокували шлюзи під час спроби зупинити круїзне судно

21 жовтня 2024 р. 18:17

21 жовтня 2024 р. 18:17


У Нідерландах екоактивісти руху Extinction Rebellion 21 жовтня заблокували шлюзи в місті Еймейден, намагаючись зупинити круїзне судно Virtuosa.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS .

"Сьогодні вранці активісти Extinction Rebellion знову заблокували шлюзи в Еймейдені, намагаючись зупинити круїзне судно Virtuosa", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні вранці четверо демонстрантів прикували себе ланцюгами до шлюзів. У такий спосіб активісти хотіли привернути увагу до забруднення довкілля круїзними суднами.

Варто зазначити, що цього року екоактивісти Extinction Rebellion вже кілька разів блокувала шлюзи в Еймейдені.

Поліція звільнила тих, хто прикував себе ланцюгами, та вивезла їх та інших протестувальників на поліцейських фургонах. Після цього круїзне судно продовжило шлях до Амстердама.

Demonstranten van #extinctionrebellion werken tegen tijdens aanhouding op de sluis in #IJmuiden pic.twitter.com/SfZV6xvqZ2

Паралельно також проходила контрдемонстрація проти дій екоактивістів, у якій взяли участь переважно жителі Еймейдена. Вони почали збиратися ще вночі, щоб вивісити плакати, які вимагають від Extinction Rebellion не втручатися у справи їхнього міста.

Як повідомляв Укрінформ, у Великій Британії п’ятьох кліматичних активістів засудили до п'яти років ув'язнення за планування акції протесту, що спричинила затори та заблокувала рух на одній із ключових автомагістралей у Лондоні.

Фото: ANP

У Нідерландах екоактивісти заблокували шлюзи під час спроби зупинити круїзне судно

Джерело: ukrinform.ua (Війна)