Готується окремий пакет у $800 мільйонів на виробництво українських дронів — Президент

21 жовтня 2024 р. 20:54

21 жовтня 2024 р. 20:54


Володимир Зеленський розповів, що нове рішення США з підтримки України новим оборонним пакетом у розмірі $400 мільйонів буде підкріплене окремим пакетом фінансування на виробництво українських дронів у розмірі $800 мільйонів.

«Сьогодні Україна вдячна за цю підтримку. Нам потрібно, щоб попри будь-які загрози політичного характеру у світі, Україна могла незмінно захищати свій суверенітет, свою незалежність», — заявив Володимир Зеленський.

Він пообіцяв, що цьому буде присвячена кожна зустріч із партнерами.

«Сьогодні з міністром оборони США Остіном ми говорили про реалізацію нашого плану Перемоги, про конкретні кроки, які можуть реалізувати пункти плану. Ми потребуємо рішучості партнерів, особливо на тлі інформації про нову роль Північної Кореї у підтримці Росії», — заявив Президент.

На його думку, Путін боїться миру і саме тому шукає, як посилити агресію й залучити на фронт тепер і Північну Корею.

«Для всього світу це очевидний сигнал, хто хоче тільки війни. І в такій ситуації я вдячний кожному лідеру і кожній державі, які зараз збільшують підтримку України.

Які підтримали й перший інавгураційний саміт миру допомагають нам також готувати другий саміт. Готувати його так, щоб він став справді результативним», — розповів Володимир Зеленський.

Він нагадав, що понад сто країн і міжнародних організацій були з Україною на першому саміті миру. Всі принципи відновлення миру, які Україна запропонували, повністю побудовані на Статуті ООН, на ключових міжнародних документах.

«Тоді, у червні, коли 100 учасників зібралися, щоб підтримати мир для України й повну дієвість Статуту ООН. Справді, відчували, що всі держави за столом рівні. Відчувалася справжня повага до норм міжнародного права. І саме таким має стати й другий саміт миру», — сказав Президент.

За його словами, сьогодні він провів і важливі наради з Головнокомандувачем ЗСУ генералом Олександром Сирським, начальником Генштабу генерал-лейтенантом Анатолієм Баргилевичем, міністром оборони України Рустемом Умєровим.

«В деталях обговорили ситуацію на фронті, на основних напрямках: Торецькій, Покровській, Курахівській, Харківській та інші. Доповіді були не лише щодо обставин зараз і наших дій зараз, а й на перспективу забезпечення та озброєння, комплектування наших бригад. Окремо обговорили Курську операцію. Ми тримаємо там наші позиції», — запевнив Володимир Зеленський.

Він подякував кожному воїну за хоробрість.

«Ми маємо пам’ятати, що Курська операція забезпечує стратегічну мету: війна має повертатися на території, звідки вона прийшла. Це справедливо, коли буферна зона створена на території агресора. Також Курська операція дозволила Україні зробити більш активну роботу щодо обмінів повертати наших воїнів із російського полону», — зауважив Президент.

Він подякував бойовим бригадам, кожному підрозділу, які бʼються на передовій. Але й торкнувся проблем у тилу.

«І ще одне. Сьогодні провели необхідні підготовчі наради перед РНБО. Багато нових деталей. На жаль, сотні епізодів порушень на різному рівні через нечесну роботу МСЕК. Будуть і системне, і кадрове, і процесуальне реагування. Слава Україні!», — заявив Володимир Зеленський.

Як повідомляла АрміяInform, стало відомо, що увійде в черговий пакет американської допомоги Україні.

Готується окремий пакет у $800 мільйонів на виробництво українських дронів — Президент

Джерело: armyinform.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua