Україна отримає від США великий пакет допомоги для виробництва українських дронів, — Зеленський

21 жовтня 2024 р. 21:11

21 жовтня 2024 р. 21:11


Наступний пакет допомоги України Сполучені Штати Америки готують для виробництва українських дронів . Це потрібно для захисту українського суверенітету від російських агресорів.

Про це Володимир Зеленський повідомив під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Готується і ще окремий пакет — фінансування на виробництво українських дронів, 800 мільйонів доларів. Україна вдячна за цю підтримку. Нам потрібно, щоб попри будь-які загрози політичного характеру у світі Україна могла незмінно захищати свій суверенітет, свою незалежність. Обов’язково це буде" , — зазначив він.

Український президент також розповів про важливі наради з головкомом Сирським, начальником Генштабу Баргилевичем, міністром оборони України Умєровим, де детально обговорили ситуацію на фронтових напрямках — Торецький, Покровський, Курахівський, Харківський та всі інші. Доповіді були не лише щодо обставин зараз і наших дій зараз, але й на перспективу. Відповідно — забезпечення та озброєння, комплектування наших бригад.

"Окремо обговорили Курську операцію — ми тримаємо там наші позиції, я дякую кожному воїну за хоробрість. Ми маємо пам’ятати, що Курська операція забезпечує стратегічну мету. Війна має повертатись на території, звідки вона прийшла. Це справедливо, коли буферна зона створена на території агресора. І також Курська операція дозволила Україні зробити більш активною роботу щодо обмінів — повертати наших воїнів із російського полону. Кожен це бачить. Дякую всім бойовим бригадам, кожному підрозділу, які б’ються на передовій!" — підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні Володимир Зеленський також зазначав, що завдяки операції Збройних сил України в Курській області вдалося створити буферну зону на території Російської Федерації . Також українські сили поповнили обмінний фонд заради звільнення наших людей із російського полону.

Україна отримає від США великий пакет допомоги для виробництва українських дронів, — Зеленський

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua