Успішна атака дронів: російський завод із виробництва мікроелектроніки для ракет призупинив роботу

21 жовтня 2024 р. 23:25

21 жовтня 2024 р. 23:25


Після атаки безпілотників 19 жовтня завод "Кремний Эл" у російському Брянську призупинив роботу. Він є одним із найбільших виробників військової мікроелектроніки.

Про це керівництво заводу повідомило у спеціальній заяві . Там зазначили, що після атаки на виробничі й адміністративні корпуси порушене енергопостачання, пошкоджені об'єкти забезпечення спеценергетикою, перервані технологічні виробничі ланцюги.

Генеральний директор заводу Олег Данцев додав, що основним завданням є «якнайшвидше відновити виробництво», однак виникають складнощі з купівлею запасних частин для відновлення обладнання й енергетичної інфраструктури.

Як відомо, в ніч на 19 жовтня дрони атакували Брянськ у Російській Федерації. Місцева влада казала, що над регіоном начебто вдалося збити понад 10 дронів, а уламки влучили в нежитлову будівлю. Однак у соціальних мережах писали, що безпілотники влучили саме в завод.

"Кремний Эл" — це один із найбільших заводів-постачальників військової мікроелектроніки та другий за виробництвом всієї російської мікроелектроніки. З 2010 року на розвиток цього підприємства російська влада виділяла по 5,5 мільйона доларів щорічно. 2014 року підприємство звітувало, що з 2000 року наростило випуск продукції у вісім разів.

Цей завод також бере участь у російській державній програмі "Альтернатива" та займається розробкою нових радіолокаційних станцій на активних фразованих ґратах з використанням нової елементної бази, які призначені для протиповітряної оборони, літаків, кораблів.

Нагадаємо, що 20 жовтня Сили оборони України завдали удару по аеродрому та військовому заводу російських окупантів у Липецькій і Нижньогородській областях Росії. Метою були склади боєкомплекту, місця зберігання паливно-мастильних матеріалів та авіаційної техніки. До того ж відомо, що на аеродромі базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 Повітряно-космічних сил ворога.

Успішна атака дронів: російський завод із виробництва мікроелектроніки для ракет призупинив роботу

Джерело: trueua.info (Війна)