Українські військові знищили російський ЗРК "Бук-М3": ефектне відео

22 жовтня 2024 р. 02:04

22 жовтня 2024 р. 02:04


Збройні сили України знищили російський зенітно-ракетний комплекс "Бук-М3". Вартість цієї системи протиповітряної оборони складає до 50 мільйонів доларів.

"Комплекс перебував за близько 60 кілометрів від лінії бойового зіткнення. Залежно від модифікації його вартість може складати від 40 до 50 мільйонів доларів" , — наголосили у Генштабі.

Що відомо про ЗРК "Бук"

Він був створений на заміну ЗРК 2К12 "Куб". Перша модифікація "Бук" 9К37 була прийнята на озброєння у 1979 році. Цей комплекс призначений для боротьби з маневровими аеродинамічними цілями (крилаті ракети, керовані бомби, літаки, гелікоптери, безпілотники тощо). "Бук" здатний збивати цілі на малих та середніх висотах, а саме від 30 метрів до 14-18 кілометрів. Цей комплекс може діяти в умовах інтенсивної радіопротидії.

Загалом на озброєні російської окупаційної армії перебуває 430 комплексів "Бук" різних модифікацій.

Нагадаємо, у квітні українські військові знищили два російських зенітно-ракетних комплекси "Бук" . За даними військових, оператори одного з підрозділів сил спеціальних операцій під час розвідувальних дій на Сумському напрямку виявили зенітно-ракетний комплекс "Бук", який перебував на пусковій позиції. По ворожій цілі було завдано вогневого ураження ударними дронами.

, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим и

Українські військові знищили російський ЗРК "Бук-М3": ефектне відео

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua