Україна отримає багатомільярдний кредит

22 жовтня 2024 р. 10:57

22 жовтня 2024 р. 10:57


2,26 мільярда фунтів стерлінгів - це внесок Великої Британії у програму кредитної допомоги Україні від G7, в рамках якої 50 мільярдів доларів від країн G7 будуть надані Україні на військові, бюджетні та відновлювальні потреби, повідомляє Британський уряд.

Кредит погашатиметься за рахунок доходів від заморожених російських активів.

Кредит Великої Британії у розмірі 2,26 мільярда фунтів стерлінгів призначений для бюджетної підтримки військових витрат України, що дозволить українцям інвестувати в ключове обладнання для підтримки їхніх зусиль проти Росії, таке як протиповітряна оборона, артилерія і більш широка технічна підтримка. Ця допомога є додатковою до існуючої військової допомоги Україні у розмірі 3 мільярдів фунтів стерлінгів на рік, яку Прем'єр-міністр підтвердив протягом першого тижня свого перебування на посаді.

Великобританія направила в Україну близько 400 одиниць різної техніки, а міністр оборони Британії Джон Хілі нещодавно оголосив, що Велика Британія надасть Україні 650 легких багатоцільових ракетних комплексів для посилення протиповітряної оборони країни.

Фото: Інтерфакс-Україна.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

Євген Медведєв

Україна отримає багатомільярдний кредит

Джерело: lenta.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua