Росіяни вклинилися в оборону Часового Яру: чи є загроза окупації міста

22 жовтня 2024 р. 15:16

22 жовтня 2024 р. 15:16


Війська країни-агресорки вклинилися в оборону Часового Яру на Донеччині . Проте загрози повної окупації міста ворогом поки немає.

Про це повідомив представник прес-служби 24-ї Окремої механізованої бригади ім. Короля Данила Іван Петричак в ефірі телемарафону.

"На жаль, ворогові вдалося вклинитися в нашу лінію оборони, але про провал критичний і втрату Часового Яру не йдеться. Зараз тривають запеклі бої", — заявив Петричак.

За словами військовослужбовця, на цьому відтинку фронту ситуація залишається напруженою вже впродовж декількох місяців. Рашисти штурмують позиції українських бійців щодня. Так, під час одного зі штурмів противник скористався погодою та зміг вклинитися в оборону міста Часів Яр.

"Удень сонце, вночі та ввечері йде дощ, тому був сильний туман, і окупанти використали вкотре зміну погоди на свою користь, щоб перейти канал. Зараз він заблокований, триває робота з локалізації, і зараз усі сили бригади налаштовані на те, щоб знищувати окупанта в тому квадраті, де він зараз заблокований", — розповів Петричак.

Він додав, що наразі окупанти кратно переважають за чисельністю ЗСУ та намагаються проломити українську лінію оборони. Ворог обстрілює Часів Яр з артилерії, ракетами, здійснює авіабомбардування, але оборона міста триває.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 21 жовтня заявив, що завдяки операції Збройних сил України в Курській області вдалося створити буферну зону на території Російської Федерації . Також українські сили поповнили обмінний фонд заради звільнення наших людей із російського полону.

Росіяни вклинилися в оборону Часового Яру: чи є загроза окупації міста

Джерело: trueua.info (Війна)