Сирський - про зустріч із Остіном: Обговорили ситуацію на найважчих ділянках фронту та допомогу ЗСУ

22 жовтня 2024 р. 15:33

22 жовтня 2024 р. 15:33


Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський і міністр оборони США Ллойд Остін детально обговорили питання щодо використання повного потенціалу окремих засобів ураження українських підрозділів та посилення спроможностей протиповітряної оборони.

Про це Сирський повідомив у Фейсбуці , передає Укрінформ.

Також сторони порушили низку інших питань, які у перспективі матимуть ефект на театрі воєнних дій.

Сирський поінформував главу Пентагона про стратегічну ситуацію на фронті й особливості розвитку оперативної обстановки на найважчих напрямках дій Сил оборони.

У ході розмови він наголосив на важливості системної та безперебійної підтримки України озброєнням і військовою технікою з боку союзників, насамперед Сполучених Штатів . У цьому контексті вкотре акцентував на необхідності досягнення якщо не переваги, то хоча б паритету з ворогом за номенклатурою основних зразків військової техніки і боєприпасів.

Головнокомандувач подякував Остіну за чітку та послідовну позицію з підтримки України й окремо – за особистий внесок міністра в започаткування та організацію зустрічей у форматі "Рамштайн".

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Остін висловив думку, що для здобуття переваги на полі бою Україні потрібен сукупний ефект усіх наявних військових спроможностей.

Сирський - про зустріч із Остіном: Обговорили ситуацію на найважчих ділянках фронту та допомогу ЗСУ

Джерело: ukrinform.ua (Війна)