Супутник показав активну розконсервацію в Росії БРДМ-2, частину з яких ремонтують на Далекому Сході

22 жовтня 2024 р. 17:01

22 жовтня 2024 р. 17:01


Супутникові знімки у відкритому доступі вказують на те, що російські окупанти активно знімають з консервації бронемашини типу БРДМ-2, частина з яких потім відправляється на ремонт та модернізацію на потужностях 103-го бронетанкового ремонтного заводу.

При цьому фігурують 6066-та база зберігання (Волгоградська область), 22-га (під Костромою) та 111-та база зберігання (м. Комсомольск-на-Амурє), пише в своїй публікації польський портал Defence24.

Автори цього видання наголошують, що сам по собі БРДМ-2 м’яко кажучи погано підходить на роль броньованого транспортного засобу, бо конструкція цієї ББМ просто не передбачає відсіку для розміщення десанту. Тому можливо, що рашисти знімають зі зберігання свої БРДМ-2 в першу чергу як мобільний вогневий засіб, оснащений 14,5 мм кулеметом КПВТ та 7,62 мм кулеметом ПКТ.

Крім того, мотивом рашистів для активного зняття з консервації БРДМ-2 може виступати також нестача тих самих БТР-82 і БТР-80, а також МТ-ЛБ через втрати, отримані під час боїв проти Сил оборони України.

При цьому автори порталу висловили й таку гіпотезу, що росіяни окрім "лінійних" БРДМ-2 можуть проводити розконсервацію також і спеціалізованих машин на базі цієї ББМ, наприклад самохідних ПТРК.

Супутник показав активну розконсервацію в Росії БРДМ-2, частину з яких ремонтують на Далекому Сході

Від Defense Express пропонуємо звернути увагу на такі деталі. Якщо виходити із даних The Military Balance 2024, то можна зробити висновок, що в росіян по БРДМ-2 по суті нема що знімати з консервації, оскільки цей довідник пише, що на початок цього ворог мав на зберіганні лише 100 таких бронемашин.

Водночас, із наведених вище матеріалів можемо зробити висновок, що реальна кількість БРДМ-2 на зберіганні в рашистів навіть на початок цього може виявитись значно більшою.

Тому скоріш за все, ворог веде активну розконсервацію своїх БРДМ-2 саме як масових машин для вогневої підтримки своєї піхоти. Раніше ми також писали про те, що на початок березня 2023 року в РФ більшало БРДМ-2МС, які модернізує той же завод, що відновлює Т-62.

Супутник показав активну розконсервацію в Росії БРДМ-2, частину з яких ремонтують на Далекому Сході

Джерело: defence-ua.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua