Моді — на зустрічі з Путіним: Індія готова сприяти "врегулюванню конфлікту" в Україні

22 жовтня 2024 р. 17:53

22 жовтня 2024 р. 17:53


Президент Індії Нарендра Моді на зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним 22 жовтня заявив, що його країна готова сприяти "врегулюванню конфлікту" в Україні.

Главу Індії цитують російські " РИА-Новости ".

За словами Нарендри Моді, він "регулярно" перебуває в контакті з Путіним щодо "тривалого конфлікту між Україною та РФ". Як зазначає прем'єр-міністр країни, такі "конфлікти" слід вирішувати мирними способами. Держава Моді повністю підтримує "швидке відновлення миру та стабільності".

"У всіх наших зусиллях ми віддаємо пріоритетне значення людству, і ми готові чинити будь-яке можливе сприяння і в майбутньому" , — резюмував Нарендра Моді.

Нагадаємо, в червні секретар із західного напряму Міністерства закордонних справ Індії Паван Капур заявив, що Індія не підписала комюніке Глобального саміту миру , адже вважає, що сталий мир вимагає діалогу обох учасників та "практичної взаємодії" між сторонами війни.

Цікаво, що раніше прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді закликав президента України Володимира Зеленського сісти за стіл переговорів з главою Кремля Володимиром Путіним. Він місяць тому зустрічався з російським диктатором і намагався переконати його припинити війну.

У вересні посол України в Нью-Делі Олександр Поліщук заявив, що Індія має відігравати активнішу роль у припиненні війни Росії в Україні, якщо вона хоче отримати постійне місце у Раді Безпеки ООН.

Моді — на зустрічі з Путіним: Індія готова сприяти "врегулюванню конфлікту" в Україні

Джерело: trueua.info (Війна)