Північна Корея готує дві бригади по 6 тисяч солдатів: Зеленський повідомив подробиці

22 жовтня 2024 р. 19:59

22 жовтня 2024 р. 19:59


За його словами, йдеться про формування двох бригад чисельністю до 6 тисяч осіб кожна. Цю інформацію президент отримав із доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, який поінформував про ситуацію на фронті.

Зеленський підкреслив, що поява північнокорейських військових — це серйозний виклик, але Україна готова йому протистояти. Він також звернувся до міжнародних партнерів України, наголосивши на важливості спільних дій у відповідь на такі загрози.

Президент висловив подяку тим країнам, які вже засудили участь Північної Кореї в конфлікті, зазначивши, що Пхеньян і Москва однаково не цінують людські життя. Він закликав світ до рішучих дій, щоб зупинити подальше втручання Північної Кореї у війну.

Зеленський також зазначив, що втручання Північної Кореї у війну в Європі свідчить про недостатність міжнародного тиску на цей режим. Він наголосив, що, якщо Росія продовжує розширювати та затягувати конфлікт, то це означає, що світ має посилити зусилля з примусу Москви до миру.

Президент додав, що кожен, хто не допомагає Україні та не чинить тиску на Росію, опосередковано сприяє продовженню війни. Він закликав світову спільноту до жорсткої й предметної реакції, зазначивши, що простих слів недостатньо для зупинки агресорів.

Північна Корея відкинула твердження, що вона відправила своїх солдатів до Росії для участі у війні проти України, назвавши ці повідомлення "безпідставними чутками". Про це заявив представник КНДР в ООН Ча Сон Нам, повідомляє агентство Yonhap .

На сесії першого комітету Генеральної Асамблеї ООН з роззброєння та міжнародної безпеки Ча Сон Нам наголосив, що Північна Корея не вважає за потрібне коментувати подібні чутки, які, за його словами, мають на меті очорнити імідж КНДР та підірвати відносини між Північною Кореєю та Росією.

Цей коментар став першою офіційною відповіддю Пхеньяна на заяви про можливе відправлення північнокорейських військових до Росії. Раніше постпред України в ООН Сергій Кислиця стверджував, що Північна Корея планує направити на війну проти України до 11 тисяч солдатів.

Нагадаємо, що сестра лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, Кім Йо Чжон, яка обіймає посаду завідувачки відділу ЦК Трудової партії Кореї, виступила з різкими заявами на адресу України і Південної Кореї . У своєму виступі вона назвала ці країни "невихованими собаками, вирощеними США". Таке образливе висловлювання прозвучало на тлі напруженої геополітичної політики та загострення відносин між КНДР та іншими державами.

Риторика Кім Йо Чжон стала частиною курсу спільного Пхеньяну, спрямованого на критику союзників США в країнах, особливо Південної Кореї, яка активно співпрацює з Вашингтоном. Образливі заяви на адресу України можуть бути пов'язані з тим, що Північна Корея підтримує Росію.

Північна Корея готує дві бригади по 6 тисяч солдатів: Зеленський повідомив подробиці

Джерело: socportal.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua