Володимир Зеленський назвав кількість солдатів з Північної Кореї, яких готують до війни в Україні

22 жовтня 2024 р. 20:36

22 жовтня 2024 р. 20:36


За словами Зеленського, він заслухав доповідь головнокомандувача Олександра Сирського, яка стосувалась ситуації на фронті. Також було обговорено питання того, що Росія готує солдатів Північної Кореї для війни в Україні.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

"Ми маємо інформацію про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї – може бути навіть дві бригади по 6 тисяч людей. І це виклик. Але ми знаємо, як на цей виклик відповісти. І важливо, щоб від цього виклику не ховались і партнери. Всі партнери", - розповів Зеленський.

Він також подякував партнерам України, які засудили приєднання Північної Кореї до російської війни.

"Зрозуміло, що в Пхеньяні так само як і в Москві, не рахують людей і не цінують людські життя. Але ми всі у світі однаково зацікавлені в тому, щоб війну завершити, а не продовжити. Тому ми разом повинні зупинити Росію та її спільників", - сказав президент.

Він зауважив, що у випадку, якщо Північна Корея може втручатись у війну в Європі, значить, тиску на цей режим недостатньо.

"Якщо Росія досі може робити цю війну більшою та довшою, значить, кожен у світі, хто досі не допомагає примушувати Росію до миру, насправді допомагає Путіну воювати. Злочинців треба зупиняти. Ми очікуємо жорсткої предметної реакції світу. Бажано, не тільки словами", - підкреслив Зеленський.

Олеся Цвірка

Володимир Зеленський назвав кількість солдатів з Північної Кореї, яких готують до війни в Україні

Джерело: lenta.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua