Росія може сформувати дві бригади з військових КНДР – Зеленський

22 жовтня 2024 р. 21:24

22 жовтня 2024 р. 21:24


Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має інформацію про підготовку двох підрозділів, які складатимуться з північнокорейських військових . Може бути створено дві бригади, які налічуватимуть по 6 тисяч людей, заявив президент під час вечірнього звернення.

Зеленський розповів, що сьогодні головнокомандувач Олександр Сирський доповів про ситуацію на підготовку військових КНДР в Росії.

“І це виклик. Але ми знаємо, як на цей виклик відповісти. І важливо, щоб від цього виклику не ховались і партнери. Всі партнери”, – сказав глава держави.

Також він подякував усім країнам і лідерам, які засудили приєднання КНДР до російської війни.

“Зрозуміло, що в Пхеньяні, так само як і в Москві, не рахують людей і не цінують людські життя. Але ми всі у світі однаково зацікавлені в тому, щоб війну завершити, а не продовжити. Тому ми разом повинні зупинити Росію та її спільників”, – зазначив Зеленський.

Президент наголосив, що кожен у світі, хто “не допомагає примушувати Росію до миру, насправді допомагає Путіну воювати”. За словами Зеленського, Україна очікує “жорсткої предметної реакції світу, бажано, не тільки словами”.

Нагадаємо, 8 жовтня у парламенті Південної Кореї повідомили, що вже найближчим часом можуть відправити свої війська на фронт в Україні для допомоги російським окупантам. Згодом українська розвідка доповіла президентові Володимиру Зеленському про фактичне включення КНДР у війну проти нашої країни. В ISW вважають, що Владімір Путін буде використовувати північнокорейських військових, аби уникнути оголошення нової хвилі мобілізації .

Про зростання участі Північної Кореї в російсько-українській війні розповіла Наталія Бутирська у статті « КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином ».

Росія може сформувати дві бригади з військових КНДР – Зеленський

Джерело: zn.ua (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua