Зеленський повідомив, що готовий розглядати варіанти для завершення війни: в Офісі президента назвали умови

22 жовтня 2024 р. 22:37

22 жовтня 2024 р. 22:37


У своїй колонці для фінського видання Hufvudstadsbladet він зазначив, що світові зусилля активізуються на третьому році війни, і Київ розраховує на підтримку Конституційної конференції.

Єрмак підкреслює, що для закінчення війни демократичні країни мають визнати силу міжнародних прав. Це, на його думку, буде для миру не тільки в Україні, а й у всьому світі. Він зазначив, що Гельсінкі, як одна з демократичних країн, може зіграти вирішальну роль у врегулюванні конфлікту.

Мир можливий, якщо поважати міжнародне право, підтримувати територіальну цілісність України та її суверенітет, - заявив Єрмак.

За словами Єрмака, попри всі тяготи війни, Україна продовжує боротьбу, а її союзники з Європи, Америки та інших регіонів зберігають рішучість у підтримці. Він зазначив, що докладає зусиль щодо забезпечення дотримання міжнародних угод під час конфлікту, і активність в економічних процесах триває, незважаючи на триваючі військові операції.

Європа, як і весь світ, прагне справедливості та міцного миру, - додав Єрмак.

Єрмак надав готовність України обговорити різні варіанти світового врегулювання, проте з дотриманням норм міжнародних прав і збереженням непорушності кордонів України. В офісі президента також розглядають можливість проведення другого саміту для обговорення світових норм, які мають забезпечити сталий мир для всіх країн.

Нагадаємо, що першим пунктом плану України залишається запрошення країни до НАТО. Також слід розгорнути в країні засоби неядерного звільнення і перенести війну на території Росії, щоб послабити її режим. Цей підхід був озвучений президентом Володимиром Зеленським на позачерговому засіданні Верховної Ради України.

Україна налаштована на реалізацію "плану перемоги", який охоплює не тільки заходи безпеки і м'яких заходів, а й кроки за угодою для забезпечення миру в країнах і збереження стабільності в міжнародних відносинах.

Зеленський повідомив, що готовий розглядати варіанти для завершення війни: в Офісі президента назвали умови

Джерело: socportal.info (Війна)