Україна готова до обговорення всіх варіантів завершення війни: у Зеленського назвали умови

22 жовтня 2024 р. 22:44

22 жовтня 2024 р. 22:44


Україна готова до обговорення всіх можливих варіантів розв'язання конфлікту за умови, що вони відповідають міжнародному праву та підтримують територіальну цілісність України.

Про це заявив голова Офісу президента України Андрій Єрмак, пише Hufvudstadsbladet . Посадовець зазначив, що угода повинна передбачати непорушність українських кордонів та повний суверенітет країни.

"Україна, як жертва агресії, не може ухвалити жодних змін, які загрожують її існуванню, її праву на самовизначення та людській гідності українського народу" , — наголосив Єрмак.

За словами глави Офісу президента, є усі можливості покласти край війні у спосіб, що підтверджує силу міжнародного права, за умови, що продовжиться об'єднання зусиль.

"Зараз, коли ми активізуємо підготовку до майбутніх дискусій, ми розраховуємо на допомогу Фінляндії, щоб зробити світ реальністю — для народу України, для народів Європи та для всього світу" , — додав Андрій Єрмак.

Нагадаємо, раніше високопоставлений представник адміністрації президента США Джо Байдена заявив, що члени Північноатлантичного альянсу ведуть дискусію, чи запрошувати Україну до військово-політичного блоку . В НАТО немає спільного рішення щодо цього питання.

Раніше президент Парламентської асамблеї НАТО Джеррі Конноллі заявив, що на сьогодні шлях України до Північноатлантичного альянсу є невідворотним. Однак головною перепоною для отримання запрошення є війна.

Україна готова до обговорення всіх варіантів завершення війни: у Зеленського назвали умови

Джерело: trueua.info (Війна)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua