До Курської області можуть прибути перші війська КНДР: Буданов назвав дату

22 жовтня 2024 р. 22:44

22 жовтня 2024 р. 22:44


Очікується, що перші північнокорейські війська прибудуть до російської Курської області вже 23 жовтня, щоб допомогти захистити її від вторгнення України, що триває.

Про це повідомив глава українського Управління військової розвідки виданню The War Zone .

Як зазначає видання, ця інформація надійшла в той час, коли Сеул розглядає можливість відправлення радників та важкого озброєння на Україну у відповідь на розгортання Пхеньяном у Росії понад 12 тисяч солдатів, включно з елітними підрозділами спеціальних операцій.

"Завтра чекаємо на перші підрозділи на Курському напрямку", — повідомив генерал-лейтенант Кирило Буданов. Скільки їх буде і як вони будуть оснащені, поки неясно. "Побачимо через пару днів" , — додав він.

Нагадаємо, Володимир Зеленський закликав союзників до реакції на залучення військових Північної Кореї у війну Росії проти України . За його словами, ця реакція мала б бути чесною та сильною. Президент наголосив, що нестабільність та загрози можуть стати значно більшими після того, як Пхеньян буде вчитися веденню сучасної війни.

Своєю чергою керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявляв: щоб уникнути великої війни у світі — потрібна сила та відповідні кроки країн Заходу. Адже новостворений проросійський воєнний альянс намагається відчути реакцію світу на свої провокації.

До Курської області можуть прибути перші війська КНДР: Буданов назвав дату

Джерело: trueua.info (Війна)