Буданов заявив, що війська Північної Кореї можуть з'явитися під Курськом "вже завтра"

22 жовтня 2024 р. 23:58

22 жовтня 2024 р. 23:58


За інформацією глави Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирила Буданова, перші північнокорейські війська незабаром прибудуть до Росії, щоб допомогти захистити Курську область від наступу ЗСУ. Про це повідомляє The War Zone.

Однак точна кількість і рівень підготовки північнокорейських збройних сил поки що невідомі, і це стане зрозуміло найближчими днями.

Раніше з'явилися відомості про можливу підготовку північнокорейських солдатів для участі в бойових діях на боці Росії. На відео, поширеному Центром стратегічних комунікацій, північнокорейських військовослужбовців, імовірно, навчають і перевдягають у російську форму на одному з полігонів на Далекому Сході Росії. Це викликало побоювання, що КНДР дійсно приєднається до військових операцій проти України.

Президент України Володимир Зеленський свого вечора підтвердив, що за даними української розвідки Росія планує використовувати північнокорейські військові підрозділи в бойових діях на території України. Йдеться про те, щоб дві бригади зібрали 6 тисяч осіб, про що президенту доповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Проте Північна Корея відкинула звинувачення у відправленні своїх військ до Росії за участь у війні проти України. Представник КНДР в ООН Ча Сон Нам назвав ці повідомлення "безпідставними чутками", метою яких, на його думку, є підрив відносин між КНДР і Росією. На засіданні Першого комітету Конгресу США він заявив, що Північна Корея не вважає за потрібне коментувати цих звинувачень.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія готує дві бригади північнокорейських військових для участі у бойових діях на території України. Кожна бригада складатиметься з 6 тисяч осіб. Інформацію президент отримав від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Буданов заявив, що війська Північної Кореї можуть з'явитися під Курськом "вже завтра"

Джерело: socportal.info (Війна)