Буданов: Перші війська КНДР можуть прибути в Курську область уже сьогодні

23 жовтня 2024 р. 00:24

23 жовтня 2024 р. 00:24


У коментарі виданню "The War Zone" Буданов уточнив, що інформація про кількість і оснащення військ, що прибувають, стане відома найближчими днями.

Чекаємо перші підрозділи завтра на Курському напрямку

- зазначив він. Пише "Українська правда".

Ситуація навколо участі Північної Кореї в конфлікті загострилася після заяв Міністерства оборони Південної Кореї, яке 8 жовтня повідомило про ймовірну відправку регулярних збройних сил КНДР на підтримку Росії. Президент України Володимир Зеленський також порушував це питання, заявляючи, що Північна Корея надає не тільки зброю, а й особовий склад для російської армії.

За даними українських розвідувальних джерел, наразі близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку на сході Росії і можуть бути готові до участі в бойових діях проти України з 1 листопада. Водночас влада Північної Кореї спростувала звинувачення на адресу своєї країни, називаючи їх "безпідставними чутками".

Ситуація також ускладнюється тим, що 21 жовтня стало відомо про затримання 18 військовослужбовців Північної Кореї, які спробували покинути позиції ЗС РФ у Курській області. Це може вказувати на напруженість усередині північнокорейських військ, які можуть бути задіяні в штурмових діях проти українських сил.



Буданов: Перші війська КНДР можуть прибути в Курську область уже сьогодні

Джерело: socportal.info (Війна)