Буданов розповів, коли в Курську область прибудуть перші військові КНДР

23 жовтня 2024 р. 00:29

23 жовтня 2024 р. 00:29


У Курській області РФ очікується прибуття перших військових з Північної Кореї. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, пише видання The War Zone.

“Перші підрозділи ми чекаємо завтра на Курському напрямку”, – розповів виданню очільник ГУР.

Водночас наразі невідомо, скільки прибуде військових КНДР і як вони будуть екіпіровані.

“Побачимо через пару днів”, – додав Буданов.

Сьогодні президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна має інформацію про підготовку підрозділів , які складатимуться з північнокорейських військових. Може бути створено дві бригади, які налічуватимуть по 6 тисяч людей.

Нагадаємо, 8 жовтня у парламенті Південної Кореї повідомили, що вже найближчим часом можуть відправити свої війська на фронт в Україні для допомоги російським окупантам. Згодом українська розвідка доповіла президентові Володимиру Зеленському про фактичне включення КНДР у війну проти нашої країни. В ISW вважають, що Владімір Путін буде використовувати північнокорейських військових, аби уникнути оголошення нової хвилі мобілізації .

Про зростання участі Північної Кореї в російсько-українській війні розповіла Наталія Бутирська у статті « КНДР проти України: Путін вже в боргах перед Кім Чен Ином ».

Буданов розповів, коли в Курську область прибудуть перші військові КНДР

Джерело: zn.ua (Війна)