Кабель завдовжки 4300 км передасть сонячну енергію з Австралії до Сінгапуру

25 липня 2024 р. 23:05

25 липня 2024 р. 23:05


Влада Північної території Австралії схвалила проєкт з будівництва лінії електропередач для передачі енергії від сонячної електростанції в Азію, повідомляє компанія SunCable.

Компанія SunCable оголосила про схвалення австралійськими чиновниками найбільшого у світі проєкту з відновлюваної енергетики. Australia-Asia Power Link передаватиме енергію від сонячної електростанції на Північній території Австралії до Сінгапуру підводними кабелями довжиною 4300 км.

Проєкт розпочнеться з будівництва сонячної ферми в районі телеграфної станції Пауелл-Крік у пустельних територіях Північної території. За проєктом електростанція генеруватиме потужність до 10 ГВт енергії. Енергію від станції передаватимуть спочатку наземною лінією електропередач завдовжки 800 км до узбережжя материка.

Кабель завдовжки 4300 км передасть сонячну енергію з Австралії до Сінгапуру

Карта проєкту Australia-Asia Power Link. Зображення: SunCable

У Дарвіні, столиці Північної території, компанія побудує станцію для перетворення змінного струму в постійний, розраховану на роботу з потужністю 1,75 ГВт. Постійний струм передаватиметься підводним кабелем протяжністю 4300 км до Сінгапуру. Екологічне схвалення дасть змогу компанії прокласти кабель від Дарвіна за межами австралійських територіальних вод і до кордону з Індонезією.

SunCable рада отримати схвалення екологічного комітету від уряду Північної території на продовження нашого флагманського проєкту Australia-Asia Power Link. Це схвалення дозволяє нам продовжити розробку, комерційну діяльність та інженерні роботи, необхідні для просування проєкту до остаточного інвестиційного рішення, наміченого на 2027 рік, – говорить Кемерон Гарнсворті, керуючий директор SunCable

Очікується, що остаточне інвестиційне рішення (ОІР) буде ухвалено у 2027 році, після завершення проєктування, придбання землі та вирішення інших завдань. За попереднім планом постачання першої чистої електроенергії з Австралії в Азію почнуться на початку 2030-х років.

Кабель завдовжки 4300 км передасть сонячну енергію з Австралії до Сінгапуру

Джерело: cikavosti.com (Технології)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua