Представлено перший поїзд, що поєднує водневий двигун з акумуляторами

03 вересня 2024 р. 22:51

03 вересня 2024 р. 22:51


Компанія Stadler представила новий поїзд RS ZERO, який об’єднує водневі та акумуляторні двигуни, забезпечуючи безвикидну експлуатацію на неелектрифікованих залізничних лініях. Ця модель є наступником відомого Regio-Shuttle RS1, який успішно експлуатувався протягом 28 років на регіональних лініях Німеччини та Чехії.

Потяг RS ZERO розроблений спеціально для використання на неелектрифікованих ділянках залізничних мереж, які становлять 38% у Німеччині і 43% у Європі. Введення в експлуатацію цієї моделі спрямоване на зниження вуглецевого сліду залізничних перевезень, що є важливим кроком у розвитку екологічного транспорту. Зберігаючи впізнаваний дизайн із трапецієподібними вікнами, RS ZERO оснащений сучасними світлодіодними елементами та легкою конструкцією з навантаженням на вісь менш як 18 тонн, що робить його ідеальним для економічної експлуатації на другорядних лініях.

RS ZERO пропонується у варіантах з одним або двома вагонами і може вміщувати від 70 до 150 пасажирів. Потяг має низький вхід, просторі зони з низькою підлогою, що забезпечують безбар’єрний доступ, і спеціальні місця для пасажирів з обмеженою рухливістю. Крім того, передбачені місця для велосипедів, дитячих візочків, багажу, а також зони відпочинку, стандартні та індивідуальні сидіння, місце для інвалідних візків, туалет і службове приміщення.

За словами Юре Міколчича, генерального директора Stadler Germany, RS ZERO представляє наступний етап у розвитку альтернативних силових установок, продовжуючи успіх акумуляторного електропоїзда FLIRT Akku. Stadler сподівається, що новий поїзд стане ключовим рішенням для транспортних компаній, які прагнуть зробити свої операції більш екологічними та зменшити викиди CO2.

Представлено перший поїзд, що поєднує водневий двигун з акумуляторами

Представлено перший поїзд, що поєднує водневий двигун з акумуляторами

Джерело: cikavosti.com (Технології)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua