NASA пояснило появу загадкових звуків зі Starliner на МКС

04 вересня 2024 р. 13:23

04 вересня 2024 р. 13:23


NASA пояснило, звідки взявся шум, який видавав корабель Starliner компанії Boeing, пристикований до Міжнародної космічної станції (МКС). Звуки почув астронавт Бутч Вілмор, який прилетів кораблем на станцію.

Тепер в агентстві заявили, що причин для занепокоєння немає, повідомляє Phys.org . У NASA також повідомили, що звук, який почув Вілмор, припинився. Причиною його появи назвали зворотний зв'язок від динаміка, який був результатом аудіоконфігурації між космічним кораблем і МКС. Астронавт почув шум, коли працював усередині корабля.

«Аудіосистема космічної станції складна, дозволяє з'єднувати між собою кілька космічних кораблів і модулів, і шум та зворотний зв'язок — звичайна справа. Екіпаж повинен зв'язатися з центром управління польотами, коли вони чують звуки, що виходять із системи зв'язку», - заявили в NASA.

В агентстві також заявили про те, що шум «не вплинув на екіпаж, Starliner або роботу станції, включаючи безпілотне відстикування Starliner від станції не раніше п'ятниці, 6 вересня».

Вілмор та Суні Вільямс – астронавти NASA, які прибули на МКС на борту Starliner. Він пристикувався до МКС 6 червня. Повернення корабля на Землю мало відбутися приблизно через тиждень після прибуття. Але через проблеми з двигунами та витоками гелію з рухового модуля Starliner NASA продовжувало відкладати його повернення. Натомість корабель повернеться на Землю без екіпажу.

Вілмор та Вільямс повернуться на Землю в лютому наступного року на борту космічного корабля Crew Dragon. Корабель із двома астронавтами на борту стартує на МКС наприкінці вересня.

NASA пояснило появу загадкових звуків зі Starliner на МКС

Джерело: zn.ua (Технології)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua