Сьогодні жителі Землі зможуть побачити найбільший супермісяць 2024 року: чому його називають "мисливським"

17 жовтня 2024 р. 17:27

17 жовтня 2024 р. 17:27


У четвер, 17 жовтня, зійде найближчий до Землі повний Місяць 2024 року. Він буде на 30% яскравішим і майже на 15% більшим, ніж звичайний.

Як повідомляє Live Science, найпопулярніша назва жовтневого повного Місяця — "Мисливський Місяць", адже колись його поява була сигналом для мисливців готуватися до майбутньої зими.

"Мисливський Місяць" також буде першим повним Місяцем осені цього року. Він наблизиться до Землі на відстань у 357 364 кілометри — найближче з усіх повних місяців цього року.

"Коли він буде сходити, то розташується приблизно на півдорозі між Сатурном (у верхньому правому куті Місяця) і Юпітером (у нижньому лівому куті). Через три ночі, у неділю, 20 жовтня, місяць зійде разом з Юпітером" , — зазначає видання.

Наступний повний Місяць з'явиться 15 листопада. Його називають "Морозним Місяцем". Він буде останнім супермісяцем цього року.

Раніше і талійські вчені виявили на Місяці печеру, яка може слугувати місцем для базування майбутніх дослідників. Об'єкт розташований за 400 кілометрів від місця висадки космонавтів, які першими побували на місяці, Ніла Армстронга і База Олдріна. За їхніми оцінками, вона має щонайменше 40 метрів завширшки та десятки метрів у довжину.

"Місячні печери залишаються загадкою вже понад 50 років. Тому було дуже приємно нарешті довести їхнє існування" , — зазначали науковці.

Нагадаєм о, що американські вчені запропонували врятувати життя на Землі, зберігши його на Місяці в сучасному "Ноєвому ковчезі" . Таке біосхови ще могло б зберегти кріоконсервовані зразки найбільш вразливих видів на Землі, щоб захистити їхнє біорізноманіття.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Сьогодні жителі Землі зможуть побачити найбільший супермісяць 2024 року: чому його називають "мисливським"

Джерело: trueua.info (Технології)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua