"Такого забарвлення ніде не можна зустріти": у Полтаві вчитель біології виростив метеликів у штучних умовах (фото)

17 жовтня 2024 р. 21:02

17 жовтня 2024 р. 21:02


У Полтаві вчитель біології Іван Бондар виростив українські та тропічні види метеликів, щоб знайомити дітей з життєвим циклом комах.

Про це пише " Суспільне ".

Педагог полтавської спеціальної школи № 40 розповів, що тропічні метелики у штучних умовах живуть довше, ніж у природі. Комах учитель виростив сам, щоб діти краще засвоювали матеріал.

"Цей процес займає дуже довгий час. У нас у книжці зображена схема, де з яйця вилуплюється гусінь, з гусені лялечка, з лялечки вже метелик. А в сьомому класі ми наочно проходимо цю тему", ― розповів Іван Бондар.

Задля наочних занять про життєвий цикл комах полтавський вчитель купив кілька різновидів гусеней українських та тропічних метеликів.

"Дітям дуже цікаво цим займатись, адже це процес, який вони проходять наживу, а не коли ти їм розповідаєш з книжки сухо, і вони там дивляться у вікно, не слухають тебе. А тут вони залучені повністю, занурюються у це середовище", ― пояснив він.

Виростити метеликів у штучних умовах Іван Бондар спробував уперше. Годує їх цукровим, медовим сиропами або ж фруктами.

"Ми часто проводимо різні досліди. Ми їх годуємо один раз на день і майже весь день вони сидять у своїх будиночках.Також нам Іван Олександрович багато розповідає про різні рослини та тварин", ― розповіла учениця 7 класу, Анна Кущ.

Планує вчитель біології почати вирощувати у штучних умовах і махаонів – раритетний вид метеликів, занесений до Червоної книги України.

"Моє завдання подарувати дітям радість і навчити їх, тому це все є", ― повідомив Іван Бондар.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

"Такого забарвлення ніде не можна зустріти": у Полтаві вчитель біології виростив метеликів у штучних умовах (фото)

Джерело: trueua.info (Технології)