Prada розробила скафандр для місії NASА: перші фото

18 жовтня 2024 р. 09:47

18 жовтня 2024 р. 09:47


На Міжнародному конгресі з космонавтики, який пройшов в італійському Мілані компанії Axiom Space і Prada вперше презентували дизайн скафандра Axiom Extravehicular Mobility Unit. Цей скафандр використають космонавти у місії Національного управління з аеронавтики і дослідження космічного простору Artemis III під час польоту на Місяць .

Як повідомляют ь на сайті Axiom Space, дизайн зовнішнього шару і матеріали скафандра був спільно розроблений з Prada. У ході розробки був об'єднаний творчий та інженерний потенціал двох абсолютно різних компаній.

Зокрема, спочатку розробники використовували темний покривний шар тільки для демонстрації скафандра, щоб приховати запатентовану технологію. Сам скафандр буде виготовлено з білого матеріалу, який відбиває тепло і захищає людей від екстремально високих температур і місячного пилу.

За словами директора з маркетингу та очільника відділу корпоративної соціальної відповідальності Prada Group Лоренцо Бертеллі, вихід за межі власних можливостей — одна з цінностей компанії, яка ідеально відображає дух бренду Prada.

"Я дуже пишаюся результатом, який ми демонструємо сьогодні, і який є лише першим кроком у довгостроковій співпраці з Axiom Space. Ми обмінялися досвідом у сфері високопродуктивних матеріалів, функцій і технологій пошиття і багато чому навчилися. Я впевнений, що ми продовжимо досліджувати нові завдання, розширювати горизонти й будувати нові сценарії разом", — додав він.

Так, програма AxEMU є прикладом того, як комерційна космічна індустрія створює нестандартні партнерства для розширення можливостей освоєння космічного простору. У 2022 році компанія Axiom Space отримала перше замовлення на виконання програми Artemis вартістю 228 мільйонів доларів. Підприємство скористалося перевагами державно-приватної угоди з NASA та залучило відомих експертів у різних галузях для участі в розробці та проектуванні скафандрів нового покоління.

Нагадаємо, раніше китайські науковці вперше виявили на Місяці молекулярну воду у зразках ґрунту, зібраних дослідницьким апаратом Chang'e-5 . Водночас матеріал надійшов на Землю з середніх широт Місяця, де, як раніше вважали, природні умови унеможливлювали існування молекул води.

Підписуйтеся на нас в , щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Prada розробила скафандр для місії NASА: перші фото

Джерело: trueua.info (Технології)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua