У власників криптовалют знайшли «темні» нахили

04 вересня 2024 р. 11:07

04 вересня 2024 р. 11:07


Нещодавнє дослідження Університетів Торонто і Маямі показало, що серед власників криптовалюти частіше зустрічаються люди з нарцисичними психопатичними рисами особистості.

У дослідженні брали участь 2001 дорослий американець, серед яких було 900 чоловіків і 1101 жінка із середнім віком 48 років. Науковці досліджували зв’язок між володінням криптовалютою та політичними, психологічними і соціальними характеристиками.

Результати показали, що 30% респондентів володіють криптовалютою. Науковці виявили зв’язок між володінням криптовалютою та вірою в теорії змови, а також “темними” особистісними характеристиками, такими як нарцисизм, макіавеллізм, психопатія та садизм. Крім того, власники криптовалюти частіше користувалися альтернативними та “маргінальними” соцмережами, сайтами та ресурсами.

Дослідники зазначили, що найімовірнішими власниками криптовалюти є чоловіки, які покладаються на маргінальні соціальні мережі як на основне джерело новин, схильні до суперечок і не переносять авторитаризм.

Після публікації звіту виникли дискусії про те, що власників криптовалют намагаються представити як психопатів. Однак автор дослідження Стів Літтрелл заявив, що таке твердження спотворює результати роботи.

Для дослідження вчені зібрали демографічні дані учасників, включно з віком, статтю, доходом, освітою, релігійними та політичними поглядами, психологічними особливостями та використанням ЗМІ. Дані допомогли скласти профіль власників криптовалюти.

Хоча багато криптоентузіастів відомі своїми лібертаріанськими поглядами, результати дослідження показали, що більшість учасників опитування були більш ліберальними і частіше ідентифікували себе як демократи. Але загалом політичні кореляції були слабкими.

У власників криптовалют знайшли «темні» нахили

Джерело: cikavosti.com (Наука)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua