Лікарі вперше виявили спричинену кишковою бактерією інфекцію пеніса

05 вересня 2024 р. 08:13

05 вересня 2024 р. 08:13


38-річний чоловік у Лівані став першим пацієнтом, у якого діагностували інфекцію пеніса, спричинену бактерією, яка зазвичай викликає харчові отруєння, супроводжувані нудотою, діареєю та блювотою. Хоча ця бактерія може викликати інфекції й поза шлунково-кишковим трактом, такі як пневмонії, запалення внутрішньої оболонки серця та навіть менінгіти, це вперше зафіксували спричинену нею інфекцію шкіри пеніса. Про це повідомили у статті журналу Annals of Medicine & Surgery .

Бактерія Bacillus cereus. CDC / Dr. William A. Clark

Якими були прояви незвичної хвороби?

Чоловік звернувся до лікарів зі скаргами на набряк і почервоніння пеніса, які з'явилися за тиждень після незвичайної послідовності подій. Спочатку у чоловіка відбувся інтенсивний статевий акт з дружиною. Через кілька годин після цього у нього почався напад сильної діареї та блювоти, що призвело до забруднення області геніталій. Взявши матеріал для мікробіологічного аналізу, лікарі виявили у ньому бактерію Bacillus cereus , яка зазвичай зустрічається в навколишньому середовищі та забруднених харчових продуктах. Для лікування протягом двох тижнів застосовували мазь з антибіотиком фузидовою кислотою, що дозволило чоловікові повністю одужати.

Які ще незвичні випадки з пенісами фіксували лікарі

😗 Американські лікарі описали унікальний випадок, у якому в чоловіка мошонка видавала свист через накопичення у ній газу. Як виявилося, до мошонки він потрапив через пошкодження легень.

🧑‍⚕️ В Індонезії лікарям довелося ампутувати пеніс літнього чоловіка після того, як у нього протягом тижня не припинялася ерекція. Причиною такого стану, як виявилося, були метастази раку нирки.

🫁 У Швейцарії лікарі зіткнулися з сильною задишкою та болем у грудях у молодого хлопця, які були спричинені розривом тканин легень внаслідок мастурбації.

🎄 Науковці підрахували, що у різдвяний період у німецьких чоловіків шанс отримати перелом пеніса є на 43 відсотки вищим, ніж в інші дні. Вищим був цей шанс також у вихідні та в літній період.

Поділитися із друзями!

Лікарі вперше виявили спричинену кишковою бактерією інфекцію пеніса

Джерело: nauka.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua