У М’янмі народилися слоненята-близнюки

06 вересня 2024 р. 17:23

06 вересня 2024 р. 17:23


У притулку в М’янмі народилися близнюки-дитинчата індійського слона — дівчинка, на ім'я Перл Сінт, та хлопчик К’яв Перл. Слоненята, разом із їхньою матір’ю Перл, є одними з менш як двох тисяч індійських слонів, які досі населяють М’янму. У дикій природі по всьому світу цих тварин залишилося менш як 50 тисяч. Про подію повідомив портал Phys.org.

Близнюки-слоненята на фоні матері. AFP

Якими є новонароджені слоненята?

Народжені минулого тижня, обоє слоненят мали зріст близько 75 сантиметрів і були приблизно на 10 сантиметрів нижчі за звичайних слоненят, через що працівникам притулку довелося допомагати дитинчатам дотягнутися до грудей матері. Зараз вони вже харчуються самостійно, а також розважають відвідувачів притулку.

Які ще рідкісні тварини народжувалися у всьому світі

🦏 У зоопарку в Чилі лише втретє в усій Південній Америці народилося дитинча білого носорога, який знаходиться під загрозою зникнення через діяльність людини.

➕ В Індонезії на світ з’явилося дитинча рідкісного суматранського носорога — воно є одним з 80 представників цього виду у світі, а в Англії — дитинча підвиду чорного носорога, який також під загрозою вимирання.

🐈 У шотландському національному парку вперше за п’ять років на волі народилися дитинчата дикої кішки, виду, який заново випустили у парк для його розмноження у дикій природі.

Поділитися із друзями!

У М’янмі народилися слоненята-близнюки

Джерело: nauka.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua