Гра «Підземелля і дракони» допомогла соціалізуватися людям з аутизмом

07 вересня 2024 р. 21:38

07 вересня 2024 р. 21:38


Настільні рольові ігри, такі як «Підземелля і дракони» ( Dungeons & Dragons ) виявилися здатними допомагати людям з розладами аутистичного спектра соціалізуватися, задовольняючи потребу в спілкуванні та відчуття співпричетності. Як виявило дослідження, настільні рольові ігри дозволяють людям з аутизмом взаємодіяти з іншими без потреби «маскувати» свої аутистичні риси. Його результати опублікували в журналі Autism .

Dungeons & Dragons

Як «Підземелля і дракони» допомогли людям з аутизмом?

Науковці провели експеримент, у якому вісьмох учасників з аутизмом долучали до онлайн-гри в «Підземелля і дракони» протягом шести тижнів. Партії вів один з науковців, який також опитував учасників дослідження про їхнє самопочуття під час гри та поза її межами. Учасники дослідження відзначили, що настільні рольові ігри надають соціальній взаємодії структуру і це полегшує їх спілкування.

Крім того, «Підземелля і дракони» дозволяють експериментувати з різними особистостями через своїх персонажів, сприяючи самопізнанню та переосмисленню свого життєвого досвіду. Так відбувається через феномен перетікання, коли риси гравця проявляються в персонажі та навпаки. Дослідження підкреслює потенціал використання настільних рольових ігор для покращення соціальних навичок у людей з розладами аутистичного спектра, а також покращення взаєморозуміння між нейротиповими та нейровідмінними людьми, до яких належать, зокрема, люди з аутизмом.

Що ще відомо про людей з аутизмом

🧠 Нещодавнє дослідження знайшло значні відмінності у мозку дівчаток з аутизмом, порівняно з хлопчиками з аутизмом. Як виявилося, у дівчаток значно швидше стоншувалася кора головного мозку в процесі розвитку.

💩 Аналіз даних тисячі дітей підтвердив зв’язок між кишковою мікрофлорою та розладами аутистичного спектра. У людей з аутизмом виявили зміни у метаболічних шляхах декількох родів кишкових бактерій.

🤖 А за біомаркерами не лише бактерій, але й грибів, вірусів та архей з кишківника, науковцям вдалося створити алгоритм штучного інтелекту, який розпізнає розлади аутистичного спектра за зразками калу.

Поділитися із друзями!

Гра «Підземелля і дракони» допомогла соціалізуватися людям з аутизмом

Джерело: nauka.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua