Астронавти місії Polaris Dawn приготувалися до виходу у відкритий космос

12 вересня 2024 р. 15:44

12 вересня 2024 р. 15:44


Астронавти місії Polaris Dawn приготувалися до першого в історії приватних місій виходу у відкритий космос — він має відбутися вже об 11:55 12 вересня за київським часом. Безпосередньо виходитимуть у космос двоє членів екіпажу — Сара Ґілліс та капітан місії, Джаред Айзекман. Дивитися наживо трансляцію їхнього виходу в космос можна на сайті компанії SpaceX.

Захід Сонця з корабля Crew Dragon. Polaris / SpaceX / X

Як відбуватиметься вихід у відкритий космос?

Протягом виходу в космос з капсули корабля Crew Dragon викачають усе повітря, тож усі четверо астронавтів мають вдягти скафандри EVA. Це дасть SpaceX також випробувати ці костюми як в умовах всередині корабля, так і у відкритому космосі. Двоє членів екіпажу, які не виходитимуть з корабля, слідкуватимуть за роботою усіх систем з капсули Crew Dragon. Як передбачають в компанії, увесь вихід триватиме до двох годин, а безпосередньо в космосі астронавти проведуть близько 20 хвилин.

  • Запуск місії Polaris Dawn відбувся 10 вересня з космодрому у Флориді після кількох затримок, пов’язаних з технічними несправностями ракети-носія Falcon9.

  • 11 вересня астронавти Polaris Dawn досягли найвищої точки навколоземної орбіти, до якої долітали люди за останні пів століття, не враховуючи місій на Місяць.

Поділитися із друзями!

Астронавти місії Polaris Dawn приготувалися до виходу у відкритий космос

Джерело: nauka.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua