Гримуча змія пережила проковтування та вибльовування іншою змією

13 вересня 2024 р. 19:21

13 вересня 2024 р. 19:21


Природоохоронці в Джорджії, США, натрапили на рідкісну індигову змію, яка спершу проковтнула, а потім виблювала двох інших змій. Що цікаво, за годину після повернення зі шлунка одна зі змій, діамантовий гримучник, отямилася і залишила місце події. Про це повідомили на своїй сторінці у Facebook працівники Управління природних ресурсів Джорджії.

Змії-учасниці інциденту. Зліва направо: молода змія родини Полозові, гримучник діамантовий та східна індигова змія. Wildlife Resources Division - Georgia DNR / Facebook

Як зустрілися три змії та до чого це призвело?

Природоохоронці помітили передавачем східну індигову змію ( Drymarchon couperi ) розміром трохи більше метра, яка має охоронний статус у штаті. За годину після цього вони знайшли змію поруч з двома меншими — спорідненою з нею змією родини Полозових та діамантовим гримучником ( Crotalus adamanteus ).

Як виявилося, вона з’їла їх і потім виблювала разом зі вмістом свого шлунка, можливо, через стрес внаслідок переслідування дослідниками. А от гримучник, здається, не надто стресував, адже пізніше його помітили за вигріванням на сонці замість втечі в нору. Але це не єдине, що здивувало природоохоронців, — у проковтнутого гримучника помітили опуклість в районі шлунка, яка вказала на нещодавно впольовану ним мишу.

Яких ще тварин помічали за поїданням одне одного

🐍 У Банґладеші бірманському пітону вдалося з’їсти більшого за нього сітчастого пітона, захопивши його з хвоста і протягом двох годин повністю заковтнувши.

🐊 А от у Флориді інвазійному бірманському пітону пощастило менше: хоч він і заковтнув цілком півтораметрового алігатора, але перетравити його так і не зміг, а до науковців потрапив уже мертвим.

🐠 Майстрами втікати зі шлунка хижаків виявилися японські вугри, які спочатку висувають хвіст через стравохід до зябер хижої риби, а потім висмикують усе своє тіло.

Поділитися із друзями!

Гримуча змія пережила проковтування та вибльовування іншою змією

Джерело: nauka.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua