У США дозволили використовувати Apple AirPods Pro як слухові апарати

15 вересня 2024 р. 08:44

15 вересня 2024 р. 08:44


Управління з продовольства і медикаментів США (FDA) схвалило використання навушників Apple AirPods Pro як слухових апаратів. Для того, щоб навушники могли функціонувати як слуховий апарат, необхідно застосувати спеціальне програмне забезпечення під назвою Hearing Aid Feature. Тоді навушники можуть стати безрецептурним слуховим апаратом для людей віком від 18 років з легким або помірним порушенням слуху. Про рішення повідомили на сайті управління.

FDA схвалило використання навушників AirPods Pro як слухових апаратів. GIPHY

Як працюють імпровізовані слухові апарати?

Мобільний медичний додаток Hearing Aid Feature дозволяє пацієнтам з вадами слуху самостійно налаштовувати навушники під свої потреби, регулюючи гучність звуку залежно від ступеня порушень слуху. Клінічне дослідження за участю 118 осіб показало, що користувачі Hearing Aid Feature сприймали звуки так само добре, як і ті, в кого налаштування функцій навушників проводили навчені цього спеціалісти. З допомогою цього програмного забезпечення більше американців зможуть чути краще, особливо враховуючи те, що навушники коштують дешевше, ніж спеціалізовані слухові апарати.

Що допомагає з порушеннями слуху

🧬 А щоб відновити слух у дітей, народжених із глухотою, китайські науковці застосували генну терапію — і їм вперше вдалося повернути слух в обох вухах.

👂 Раніше спроби відновити слух були лише наполовину успішними: як американські , так і китайські науковці відновлювали слух дітям лише в одному вусі.

🐁 Повернути слух мишам вдалося вперше без використання генної терапії за допомогою противірусного препарату таміфлю. У майбутньому це може допомогти лікувати втрату слуху через надмірний шум.

Поділитися із друзями!

У США дозволили використовувати Apple AirPods Pro як слухові апарати

Джерело: nauka.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua