Астронавти-аматори Polaris Dawn повернулися на Землю після рекордного польоту

15 вересня 2024 р. 21:30

15 вересня 2024 р. 21:30


Сьогодні, 15 вересня, о 10:36 за київським часом, космічний корабель Crew Dragon компанії SpaceX з екіпажем місії Polaris Dawn успішно приводнився в Мексиканській затоці. Це завершило першу в історії приватну космічну місію з виходом непрофесійних астронавтів у відкритий космос. Трансляцію повернення вела SpaceX.

Чим запам'яталася місія Polaris Dawn?

Протягом п'яти днів на орбіті екіпаж Polaris Dawn встановив кілька рекордів та провів важливі наукові експерименти. Зокрема, корабель досяг висоти 1408,1 км — найвищої орбіти з часів програми «Аполлон». Астронавти Сара Ґілліс та Джаред Айзекман здійснили перший в історії приватний вихід у відкритий космос , випробувавши нові скафандри SpaceX. Крім того, екіпаж провів понад 30 наукових досліджень, спрямованих на вивчення впливу космічного середовища на здоров'я людини та тестування нових технологій для майбутніх довготривалих місій.

  • Місія Polaris Dawn стартувала 10 вересня з космодрому на мисі Канаверал. До складу екіпажу увійшли мільярдер Джаред Айзекман, колишній підполковник ВПС США Скотт Потіт та дві співробітниці SpaceX — Анна Менон і Сара Ґілліс. Ця місія є першою з трьох запланованих в рамках програми Polaris, метою якої є розвиток технологій для майбутніх міжпланетних подорожей.

Поділитися із друзями!

Астронавти-аматори Polaris Dawn повернулися на Землю після рекордного польоту

Джерело: nauka.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua