Мозок розділив прийом їжі на чотири фази

19 вересня 2024 р. 15:42

19 вересня 2024 р. 15:42


Прийом їжі активізує послідовну роботу кількох груп нейронів у мозку, що допомагає організму визначити момент насичення та уникнути переїдання.

Дослідники з Німеччини вивчали мозкову активність під час харчування і виявили, що ці процеси нагадують естафету, де одна група нейронів змінює іншу. Така робота нейронів дозволяє точно регулювати кількість спожитої їжі, щоб забезпечити необхідний рівень енергії. Гіпоталамус, який є центральним регулятором цих процесів, отримує сигнали про рівень цукру в крові, гормони ситості та голоду, а також ступінь наповненості шлунка.

Під час експерименту на мишах було виявлено чотири групи нейронів, що послідовно активізувалися у процесі харчування. Цей механізм дозволяє мозку перемикатися з фази апетиту на фазу контролю кількості спожитої їжі, коли організм отримує достатню кількість енергії.

Автори дослідження припускають, що вивчення цих нейронних груп допоможе розробити нові методи лікування розладів харчової поведінки. В подальших дослідженнях вони планують детальніше вивчити вплив кожної групи нейронів на процеси споживання їжі.

Мозок розділив прийом їжі на чотири фази

Джерело: cikavosti.com (Наука)