Землю накрила потужна магнітна буря: скільки вона триватиме

15 жовтня 2024 р. 12:08

15 жовтня 2024 р. 12:08


Фахівці дали прогноз

У середу, 16 жовтня, Землю третій день поспіль атакуватиме потужна магнітна буря. Вона розпочалася 14 жовтня, триває 25 жовтня і тепер очікується на її останній день.

Ця інформація була опублікована на сайті Meteoagent, який складає онлайн-прогноз за допомогою інформації з супутникових систем NOAA, TESIS та наукових міжнародних метеорологічних лабораторій у всьому світі. Фахівці повідомили прогноз геомагнітної активності на 16 березня.

Зазначається, що ступінь сонячної (геомагнітної) активності буде К-індекс 5 . Це свідчить, що магнітна буря досить потужна.

Вже 17 жовтня рівень геомагнітної активності різко піде на спад. Зазначимо, що магнітна буря почалася 14 жовтня з К-індексом 6, потім 15 жовтня вона продовжується з К-індексом 5.

Землю накрила потужна магнітна буря: скільки вона триватиме

Довідка: Магнітна буря є обуренням геомагнітного поля нашої планети. Вона може тривати протягом кількох годин або може бути затяжною триває кілька днів.

Для оцінки інтенсивності магнітних бур вчені використовують спеціальну шкалу – К-індекс. Значення від 1 до 4 за шкалою вважаються незначними й зазвичай не впливають на повсякденне життя людей. А ось бурі з К-індексом 5 і вище вже можуть значно впливати. При потужних магнітних бурях може виходити з ладу техніка і може змінюватися поведінка тварин. Вони також діють на метеозалежних людей.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на початку жовтня Землю атакували потужні магнітні бурі , індекс яких був на рівні 7,8 та 9.

Землю накрила потужна магнітна буря: скільки вона триватиме

Джерело: telegraf.com.ua (Наука)