Rivian обігнав Porsche та Tesla у новому дослідженні J.D. Power

26 липня 2024 р. 11:10

26 липня 2024 р. 11:10


Американська незалежна компанія JD. Power, яка багато років займається дослідженнями у сфері споживання та якості послуг, опублікувала черговий рейтинг споживчої задоволеності. Найбільшу задоволеність відчувають власники седана BMW 7 Series.

За результатами проведеного дослідження Automotive Performance, Execution and Layout (APEAL) задоволеність власників відновилася після двох років безпрецедентного спаду. Зокрема, середній рейтинг задоволеності становить 847, що на два пункти вище ніж рік тому. Цікаво, що задоволеність електромобілями, відмінними від Tesla, досягла рекордно високого рівня – 877. Це вище, ніж сама Tesla, яка набрала всього 870 балів.

За словами одного з експертів J.D. Power, «виробники прислухалися до клієнтів: вони випускають автомобілі, які більше відповідають тому, що хочуть клієнти, включаючи зручне розташування дрібниць у салоні, якісніші матеріали та простоту використання функцій».

Ще один цікавий і несподіваний факт, який відкрився в результаті дослідження, те, що споживачі негативно ставляться до інформаційно-розважальних систем ( ІФС ). За результатами опитувань, ІФС мають середній рейтинг 805, що значно нижче за Android Auto (832) і Apple CarPlay (840). Виявилося, що всупереч старанню виробників перетворити панель приладів на один суцільний телевізор, споживачі, схоже, віддають перевагу простому дизайну, який імітує їх смартфон.

Porsche посідає перше місце серед брендів преміумкласу з результатом 891. Друге та третє місця поділили Jaguar (886) та Land Rover (882).
MINI займає перше місце серед брендів масового ринку з результатом 858. За ним розташувалися Ram (854) та Kia (853).

Материнська компанія, яка отримала найбільшу кількість нагород за свої моделі: Hyundai (7 нагород у класах), за нею слідують BMW (4 нагороди у класах та модель з найвищим рейтингом) та Toyota (3 нагороди у класах).

Kia K5 отримує нагороду у класі четвертий рік поспіль, в той час, як Kia EV6 та Kia Carnival отримують нагороди у класі третій рік поспіль. BMW iX, BMW X4, Genesis GV60, Kia Forte, MINI Countryman, Nissan Titan, Lexus RX та Land Rover Range Rover отримують нагороди у класі другий рік поспіль.

Дослідження APEAL 2024 в США засноване на анкетуванні 99 144 власників нових автомобілів 2024 модельного року, які були опитані після 90 днів користування. Дослідження проводилося з липня 2023 року до травня 2024 року на основі транспортних засобів, зареєстрованих з квітня 2023 року по лютий 2024 року.

Rivian обігнав Porsche та Tesla у новому дослідженні J.D. Power

Джерело: www.autocentre.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua