Volkswagen закриває заводи у Німеччині і звільняє співробітників

03 вересня 2024 р. 12:04

03 вересня 2024 р. 12:04


Німецький автовиробник Volkswagen вперше за 87 років своєї історії оголосив про намір закрити заводи у Німеччині та скоротити персонал.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Зазначається, що менеджмент компанії пропонує закриття щонайменше одного заводу з виробництва автомобілів та одного - з виробництва запчастин.

Реалізація цих планів означатиме, що Volkswagen Group закриє завод у Німеччині вперше з часу свого заснування 87 років тому.

"Volkswagen AG розглядає безпрецедентне закриття заводів у Німеччині, встановлюючи протистояння з потужними профспілками, оскільки найважливіша галузь країни бореться за своє майбутнє", – йдеться у повідомленні компанії.

До того ж керівництво Volkswagen переконане, що поставленої мети щодо економії коштів не досягти за рахунок запланованого раніше скорочення робочих місць, часткового виходу працівників на пенсію та одноразових виплат.

Тому  потенційні заходи із закриття потужностей також включатимуть припинення угоди компанії з працівниками щодо збереження робочих місць.

Як пише Bloomberg прибутки Volkswagen стрімко скорочуються на тлі світового переходу на електромобілі та уповільнення споживчих витрат.

Гендиректор Volkswagen Олівер Блюме наголосив, що становище європейського автопрому останнім часом ускладнюється, а Німеччина, як місце ведення бізнесу, все більше відстає з погляду конкурентоспроможності.

Місцеві політики у Нижній Саксонії уже закликали концерн уникнути оголошених планів із закриття заводів та скорочення робочих місць.

Наразі у компанії працюють 673 тисячі людей. Керівництво має намір звільнити до 110 тисяч співробітників у найближчі роки.

Нагадаємо, Німецький автовиробник Volkswagen оголосив про наміри інтегрувати в деякі моделі своїх автомобілів чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT . Планується, що він буде вбудований в голосового помічника IDA.

Раніше повідомлялося , що електромобілі компанії Volkswagen Group, яка володіє брендами Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley та іншими, можна буде заряджати на станціях Tesla. Власники вже випущених електромобілів зможуть отримати доступ до мережі Tesla Supercharger до 2025 року за допомогою адаптерів. Того ж року зʼявляться нові автівки, які сходитимуть з конвеєра із вбудованим зарядним портом Tesla.

Volkswagen закриває заводи у Німеччині і звільняє співробітників

Джерело: delo.ua (Авто)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua