ТОП 6 найдивніших автомобілів у світі

03 вересня 2024 р. 17:46

03 вересня 2024 р. 17:46


Автомобілі – це захоплення мільйонів людей по всьому світу. Вони давно перестали бути просто засобом пересування. Але кожен проявляє цю пристрасть по-своєму.  Комусь достатньо завантажити гонки на андроїд , а хтось створює шедеври, що вражають своїм екстравагантним виглядом. Сьогодні ми поговоримо про найдивніші автомобілі у світі.

BMW Isetta 300

Це маленьке триколісне диво можна назвати так не тільки за його цікавий вигляд. Насправді ця модель свого часу змогла врятувати BMW від розорення. Після Другої Світової Війни всі виробники переживали кризу. Хтось вдавався до нестандартних маркетингових стратегій, намагаючись продати свою продукцію. А BMW створила цю крихітку. Виглядає машина максимально дивно, а якщо врахувати, що двері для водія і пасажира розташовані спереду, і кермо щоразу піднімається, щоб водій міг вийти зі свого місця, здивування зростає. Проте, виробник продав 160 тисяч цих машин.

Mohs Ostentatienne Opera Sedan

На перший погляд перед нами седан люкс класу з характерним для 70-х років минулого століття дизайном. Але це зовсім не так. Над машиною 7 років працював Брюс Мохс, який володів компаній Mohs. Так розробник розумів зовнішній вигляд і функціональність люксової машини. А саме, а цього автомобіля немає дверей. Водій і його 4 пасажири сідали в неї через багажник. Двері разом із дахом відкидалися, і пасажири входили сходами, встеленими червоною доріжкою всередину. У серійне виробництво машина так і не потрапила. Але ті кілька авто, які були зібрані, стали справжнім скарбом для всіх, хто захоплюється ретро машинами.

ТОП 6 найдивніших автомобілів у світі

General Motors Firebird

Хтось залишає свої прекрасні мрії стати пілотом у глибокому дитинстві, а хтось навіть на новому, вельми віддаленому від авіації, місці роботи втілює їх у життя. Представляємо витвір дизайнерів General Motors, які в дитинстві не награлися в літачки. Зовнішня схожість із винищувачем – це ще не все. Дизайнери пропонували водієві дивитися на дорогу через кругле лобове вікно, яке більше нагадує ілюмінатор. Замість керма був джойстик, за допомогою якого планувалося здійснювати всі манери машини-літака. На жаль, але це диво техніки так і не побачило доріг, зате займає гідне місце в музеї General Motors

ТОП 6 найдивніших автомобілів у світі

Boeing 727 Jet Limo

У продовження льотної теми представимо вашій увазі ще один автомобіль. Цього разу він був не просто зроблений під літак, а реконструйований з Боїнг 727. Для цього довелося видалити крила, поставити корпус на шасі від автобуса Mercedes-Benz. Вийшов дуже значний за розміром, місткістю і вагою лімузин. Його здавали в оренду за чималі гроші, і черга з охочих була на місяці вперед.  Також було заявлено, що машина може розігнатися до 200 км/год, але при вазі в 11 тонн і довжині 16 метрів перевіряти цього не стали.

ТОП 6 найдивніших автомобілів у світі

Norman Timbs Special

Від найдивніших машин до тих, які визнані досконалістю дизайну. У 1948 році інженер Норман Тімбс представив публіці автомобіль, який багато хто досі вважає прикладом дизайну. Його плавні форми, обтічний корпус були створені не тільки для краси. Машина розганялася до 193 км/год, а для цього часу така швидкість була чимось на межі фантастики. Цікаво, що дизайн цього авто досі не втратив своєї актуальності та захоплює багатьох автолюбителів.

ТОП 6 найдивніших автомобілів у світі

Karlman King

Може здатися, що дизайн цього автомобіля розробляли великі шанувальники коміксів про супергероїв. Позашляховик вийшов дуже чоловічим – брутальний, величезних розмірів. У позашляховика чудова прохідність, також розробники заявляють про безпрецедентну безпеку і комфорт у салоні. Але й коштує це диво сучасного автомобілебудування понад 2 мільйони доларів.

ТОП 6 найдивніших автомобілів у світі

А який із цих автомобілів ви б хотіли бачити у своєму гаражі?

ТОП 6 найдивніших автомобілів у світі

Джерело: www.autocentre.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua